Bli bättre, må bättre

Personlig utveckling är inte bara ett begrepp som man hör folk slänga runt med lite överallt för att låta bra, utan även något som jag tycker har fått större vikt och uppmärksamhet på senaste tiden. Folk pratar inte bara om karriär och pengar utan börjar röra ämnet som mående och personlig utveckling. Själv har det aldrig varit något jag reflekterat över men på senaste tiden har det tagit upp mer och mer plats bland mina tankar. Jag totalt ÄLSKAR att följa konton som handlar om personlig utveckling, hur man blir bästa versionen av sig själv och hur man mår bra på riktigt. Trots att det kan kännas som en töntig trend som går runt (vilket jag också kände först) med alla försök till inspirerande texter på instagram och (ibland cheezy) citat, så gillar jag det ändå! Och jag gillar det så pass mycket att det är något jag tänkte försöka prata om här med er!! Så håll i er och scrolla ner om ni är rädda för motivationssnack haha.

Nu ska inte det här bli något jätteseriöst och djupt inlägg då det nog inte är det som ni vill läsa men jag har själv reflekterat mycket över vad jag vill göra och uppnå, inte bara saker som rör jobb och pengar. Dock är ju även karriär och utveckling på den fronten något jag brinner för.

Men iaf, nu ska jag komma till saken vilket är mina bästa tips för hur du kan få koll på ditt liv haha. Skämt åsido - men något jag börjar med är att skriva listor (mer listor). Listor om allt och framförallt mina mål inom alla områden i livet. Jag skriver ner listor på mina personliga mål, träningsmål, jobbmål och så vidare. Dessutom har jag även börjat en anteckning på mobilen om vad jag vill göra mer av, vad som gör mig glad, vad som inte gör mig glad och generella må-bra-tips. Jag har kommit på att det här är absolut bästa sättet för mig att kartlägga min hälsa och mående och ge mig bästa möjliga förutsättningarna till att må så bra som möjligt!

Exempel på min lista på saker jag mår bra av:
- Gå upp tidigt
- Vara produktiv
- Lyssna/läsa inspirerande böcker
- Träna
- Umgås med familj, vänner och pojkvän
- Äta gott
- Äta hälsosamt

Exempel på saker jag vill göra mer/börja med:
- Förbättra min morgonrutin och inte bara slänga mig upp ur sängen kl 11:00 för att jag har panik för att jag sovit för länge haha. Exempelvis börja med morgonpromenad eller yoga. Läsa inspirerande bok/citat. Jag lyssnade på Maya Nilsson Lindelöf i Framgångspodden idag (tips tips tips!!) och hon berättade om en bok som hette typ 100 days happier eller något sånt som skulle innehålla massa motiverande/inspirerande citat.
- Få in bättre rutiner på träning och sömn.

Och så vidare och så vidare. Jag har helt enkelt blivit Queen of listor och tycker att det funkar så bra för att hjälpa mig själv på traven lite med att utvecklas och må bättre! Så är det inte ni något ni redan gör så sätt er ner och gör det samma - var inte rädda för att det är töntigt eller cheezy haha. Jag lovar att man blir full av energi och inspiration <3

Hitta boken här

Gillar

Kommentarer