Kvalitetstid i stallet

Godkväll kära ni! För tillfället är jag på väg hem från stallet till fots. Det gick ingen passande buss så jag kände varför inte. Har dessutom börjat tänka på att gå två dagliga promenader, morgon och kväll, så detta var ju perfekt egentligen. Då kan jag hoppa in i duschen direkt när jag kommer hem! Sparar tid till och med ;) Det här med att gå är på sätt och vis för tillfället också ett komplement till egen träning då jag har haft problem med ryggen ett tag och inte kunnat träna, tyvärr. Vill verkligen vänta ut det nu och inte vara för ivrig att komma igång med träningen som tidigare då det efter en kort period brustit och jag varit på tillbaka på ruta ett med noll träningen igen. Så nu kommer jag vila från styrka och kondition (löppass) i alla fall 1/1,5 vecka till. Hoppas kunna småstarta sen igen! Mår så himla bra när jag tränar.. Men tills dess får mina promenader och ridträningar duga!

Till passet idag; jag tränade Plus för Emelie och det gick verkligen otroligt bra! Slutade en kvart för tidigt istället för för sent som vanligt, hehe. Nej men verkligen, det gick super! Emelie var tidig så hon fick följa med mig och skritta fram plus på vägarna så vi hade lite uppladdning/pepptalk/upplägg av passet vilket var väldigt skönt faktiskt. Få in rätt tänk redan från början. Sen väl inne på banan satte vi igång och skrittjobbade henne. Först bara basic på fyrkanten och få henne rund, sedan även lite bakdelsvändningar och skänkelvikningar för att få henne kvick för skänkeln. Väl över i travarbetet jobbade vi likadant och hon var otroligt mjuk och "med" reda från början. Emelie red henne igår när jag var på grönan så jag fick henne bra serverad, haha! Själva jobbet börjar vi nästan alltid med i galopp då det är lättast. Få henne rund, la några volter och checkade sedan serpentinerna. Lugn, fin och samlade bra! Sedan återgick vi till traven och tragglade lite skänkelvikningar vilka var SÅ bra på slutet. Bästa vi gjort tror jag.
Ett aha-moment var ett "tips" jag fick där jag kan öka henne i lättridning på diagonalen innan jag samlar upp i hörnet, sätter mig ned och sedan flyttar henne på nästa diagonal. - vi behöll farten, fick bra flyt och bra tvärning! Det ska jag verkligen ta med mig. Jag blir lätt klämmig i traven och då tappar hon bjudningen framåt och tar inte skänkeln, vi tappar flytet osvosv. Men jättekul att det funkade så bra idag! Avslutade med att lägga ner henne i traven och sedan övade vi lite halter faktiskt från skritt i den långa, låga formen och det gick över förväntan verkligen! Halter har vi haft otroligt svårt med faktiskt men nu satte vi i princip 15 klockrena, jättekul!

Blir så himla motiverad efter ett sånt här pass! Något ni inte vet, eftersom att jag inte bloggat på länge, är att jag har haft en svacka ett tag. Både i "vanliga livet" och med hästeriet. Kanske inte att det gått så dåligt med ridningen, men har inte haft någon ork eller motivation. Känner att jag sakta men säkert börja ta mig ur det och det är så himla skönt. Kunna spendera mina kvalitetstimmar i stallet utan att huvudet är någon annanstans och att jag vill vara på 100 andra ställen när jag egentligen vet att jag är på det bästa stället på jordklotet... Ska sätta mig och skriva ett inlägg om det här och dela med mig av mina tankar. Som ni märker så har jag en del att skriva av mig om och mycket intressant att berätta för folk som kanske sitter i samma sits som mig.
NU har jag i alla fall babblat klart för idag, vi hörs imorgon igen. PUSS!

Ovan har ni en liten filmsnutt som Emelie filmade från idag!

  • Nära Svinninge

Gillar

Kommentarer