Träningsupplägg och mål

Nu har ju Plus fått vila under de dagarna jag är iväg och det var kanske lite skönt för henne då vi tränat rätt per på sistone. Även fast det såklart har varit värt det och kul att veta att Plus är 2:a bästa 6-åriga C-ponnyn i Sverige (enligt kvalresultaten) så är det rätt skönt att kvalhetsen är över. Nu kan vi sikta mot nya mål och träna och lägga upp ett bra schema.

Som ni kanske vet så har vi Plus på foder och har just nu ett kontrakt fram till i december, men planerna är att vi ska ha kvar henne minst till nästa sommar typ, jätteroligt! Sen hoppas jag att jag inte växer så mycket mer så det kanske kan bli ännu längre, men det kan jag ju tyvärr inte styra över. Hur som helst är planerna nu att börja träna mot la:P1 oh förhoppningsvis kunna debutera det i höst/vinter. Allt går egentligen rätt bra i programmet förutom skutorna vilket hon har svårt för har jag märkt - så det är prio ett att traggla med! Sedan ska vi ju helt enkelt ta oss så långt som möjligt i klasserna och det hade ju såklart varit kul om vi kunde sätta kval till nationellt i vår eller nått kanske. Men det beror ju helt på hur träningen mot P1:an går.

En lite tråkig sak (för mig men inte för henne) är att min bästa bästa tränare Emelie Änges ska flytta ner till Skåne och jobba från och med sista helgen i juli tror jag. Hon kommer komma upp var tredje vecka men det blir ändå inte samma trygghet och kommer inte ha samma tillgänglighet till henne. T.ex att hon kan rida plus när jag är borta, följa med på tävlingar osv. Så jag letar lite smått en tränare som kan komplettera Emelie när hon inte är uppe. Tar gärna emot tips på en engagerad, positiv dressyrtränare som gärna åker runt!

Nu när vi kommer hem kär vi helt enkelt igång med träningen igen fast med nya mål. Jag ska även försöka rida så mycket andra hästar som möjligt så jag utvecklar min egna ridning!

  • Nära Väster, Malmö

Gillar

Kommentarer